Saturday, August 8, 2020

Curs de formare complementara (2 ani) - Psihologie aplicata in domeniul securitații naționale, publice și private 


Curs de formare profesionala complementara, postuniversitara (2 ani), intitulat – „Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale, publice si private”

 

 

ASOCIATIA DE PSIHOLOGIE APLICATA IN DOMENIUL SECURITATII

NATIONALE DIN ROMANIA (APADSNRO)

 anunta inceperea la data de  1 septembrie 2019  a inscrierilor la Cursul de formare profesionala complementara, postuniversitară cu durata de 2 ani, seria 2019 - 2021, acreditat CPR in anul 2011 si  reacreditat in anul 2017 cu valabilitate pana in anul 2022, intitulat,

 

 „PSIHOLOGIE APLICATA IN DOMENIUL SECURITATII NATIONALE, PUBLICE SI PRIVATE”

 Programul cursului au fost acreditat pentru  perioada  de 5 ani (2011-2016) și reacreditat (2017-2022) de catre CPR la propunerea comisiei de specialitate a IV-A: Comisia de psihologie pentru aparare, ordine publica și siguranta nationala(acreditat prin Anexa 3/15.07.2011 și  reacreditat prin Anexa 19/04.03.2017 la Avizul profesional dat furnizorului de formare Nr.RF-II-B din 15.07.2009).Conform normelor de hotarari actuale publicate(iunie 2019) în MO cursul va functiona pana in anul 2022 cand se va epuiza reacreditarea  de 5 ani conform normelor de hotarari  CPR ale L213/2004(a se vedea si site-ul –alegericpr.ro, la pag. Registre, Registrul Furnizorilor de formare profesională_Partea a II-a Asociatii-aprobat în ședința CD din 12.08.2019/ pozitia 64/53 din 04.03.2017)

Din anul 2011 si pana in 2019 au absolvit acest curs de specializare 166 de psihologi practicanti aflati in regim de supervizare, 5 serii in Bucuresti, plus 5 serii in alte centre ale APADSNRO(Arad, Bacau, Bistrita, Deva, Baia Mare).

Majoritatea absolvenților celor  cinci serii a obtinut la interviul comisiei de specialitate promovarea din practicant in supervizare, in practicant in regim autonom, iar unii chiar de  psiholog specialist in regim autonom.

 Cursul este organizat si desfasurat sub forma a 8 module tematice, planificate in zilele de weekend(de regula, un modul la 2 luni). Pana in prezent primul modul al cursului(M1) a avut loc in data de 26 octombrie 2019 in Bucuresti unde a fost format primul grup indeplinind conditia impusa de organizator, de minimum 15 participanti.

 Intrucat in alte 3 zone geografice unde urma sa se alcatuiasca grupuri formative pentru desfasurarea primului modul(M1), in 3 weekend-uri ale lunii decembrie(Arad, Alba Iulia, Deva, Sibiu, Timisoara-sambata 7 dec., Baia Mare, Bistrita, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Targu Mures-14 decembrie, Bacau, Braila, Focsani, Iasi, Galati si Tulcea-sambata 21 dec.), nu s-a inregistrat numarul minim de 15 persoane pentru a alcatui un grup formativ in fiecare zona, candidatii care si-au depus dosarele de inscriere pentru localitati din zonele amintite, sunt invitati sa confirme inscrierea si participarea lor la un al dolea grup ce va fi alcatuit tot in Bucuresti, al carui prim modul(M1) va avea loc sambata 21 decembrie 2019.

Un numar semnificativ al candidatilor care si-au depus dosare de inscriere la curs pentru localitati din zonele amintite, au acceptat sa participe la alcatuirea celui de-al 2-lea  grup formativ din Bucuresti, al carui prim M1 va avea loc sambata 21 decembrie. Inscrierile in acest grup continua pana miercuri 18 decembrie a. c.

Locatia salii de curs din Bucuresti: et. 6 Hotel ANDY***, langa Gara de Nord(Str. Witting nr. 1-2). Mai multe detalii legate de Hotelul ANDY gasiti pe http://bucuresti.andyhotels.ro/servicii/.

Taxa integrala pentru cei 2 ani de participare la această modalitate de formare profesională postuniversitară este de 3200 lei, achitabila in 8 rate egale a cate 400 lei / modul.Continutul tematic al fiecarui modul este redat in programa analitica a cursului, care poate fi descarcata dupa acest site, odata cu documentele de inscriere la curs. La fiecare modul sunt transmise in format digital notele de curs si resursele bibliografice necesare insusirii cunoștintelor si formarii competentelor aferente pentru 1-3 teme / discipline de specialitate.

Modelul cererii de inscriere îl gasiti mai jos si poate fi descarcat de pe aceasta pagina a site-ului asociației - www.apadsnro.ro.

Cererea de inscriere pentru participarea la acest program de formare profesională complementară

poate fi decarcata in format word dupa aceasta pagina.

Documentele  necesare la inscriere, pentru admiterea la aceasta modalitate de formare, sunt:

1.     Cererea de inscriere (model care poate fi poate fi descarcat de aici);

2.     Copia dupa diploma de licenta in psihologie sau adeverinta de licenta in psihologie;

3.     Copia dupa certificatul de casatorie(daca este cazul la persoanele de gen feminin);

4.     Copia CI (carte de identitate).

  Prezentam in continuare programul de formare profesionala complementara pentru specializarea:    

„PSIHOLOGIE APLICATA IN DOMENIUL SECURITATII NATIONALE, PUBLICE SI PRIVATE”

Formatori - psihologi principali si supervizori:  psih. principal dr. Gheorghe Pertea, psih. principal dr. Constantin Edmond Cracsner, psih. principal dr. Florian Gheorghe, psih.principal dr.Sintion Filaret, psih. principal dr. Marius Milcu, psih. principal dr. Ion Duvac, psih. principal dr. Darius Mihai Turc si psih. principal Silvia Isari.

Scop

Cursul asigura pregatirea profesionala complementara pentru absolventii cu 3 ani în sistem Bolognia, sau cu durata de 4 ani ai facultatii de psihologie, incadrati sau care doresc sa candideze pentru un post in structuri ale securitatii nationale, publice si private,  cat si pentru cei care si-au infiintat cabinet individual de psihologie si doresc sa obtina atestat de libera practica ca psiholog practicant, in regim autonom avand competente in avizarea aptitudinala pentru obtinerea permisului de arma supusa autorizarii (letala sau neletala).

Important!

Cursul este o conditie obligatorie, pentru a trece de la treapta profesională de psiholog practicant în regim de supervizare, la psiholog practicant in regim autonom(cu acces la nivelul al II-lea de competenta conform ). Accesul la treapta profesională de psiholog specialist în regim autonom, dupa absolvirea acestei modalitati de formare complementara postuniversitară, se obtine, in cazul cumulat, fie al   absolvirii inainte de acest curs a facultatii de psihologie la zi cu durata de 4 ani, fie, in cazul absolvirii facultatii de psihologie cu durata de 3 ani, dupa absolvirea a cel putin  a unui program de master în  alta specialitate de pilon principal(psihologia muncii și organizationala, psihologia clinica) acreditat de CPR.

Forma de învatamant:

Cursul se organizeaza pe durata  celor 2 ani in sistem modular zi, avand in total 8 module tematice. Fiecare modul include transmiterea cunostintelor si formarea abilitatilor practice pentru 1-3 tematici sau discipline fundamentale si de specialitate.Desfasurarea fiecarui modul tematic este planificata  în weekend, cu asigurarea a 15-20 ore predare/modul (asigurand note de curs in format electronic pentru 56-84 ore de studiu individual/tema/disciplina).  La incheierea primului an de studiu, modulul de evaluare se va desfasura tot in perioada de weekend, dupa urmatorul orar: sambata 09.00-14.00 si 15.00-20.00 si duminica 09.00-15.00).  Fiecare formator va asigura suportul de curs in format electronic plus resursele bibliografice obligatorii si suplimentare aferente disciplinei predate si domeniului de studiu.

 Conditie de organizare si desfasurare a cursurilor:

Cursurile se organizeaza si desfasoara  in grupuri de minimum 15 persoane admise si maximum 40.

Forma de evaluare:

Evaluarea semestriala se efectueaza pe baza de teste de cunostinte, referate sau aplicatii practice. Absolvirea cursurilor se face pe baza unui examen constand in elaborarea si sustinerea unui proiect de cercetare în specialitate. 

Precizari suplimentare:

1. Organizatorul se obliga, in contractul individual de prestare a  serviciului psihologic (vezi modelul de contract pe pagina web: www.apadsnro.ro), incheiat cu fiecare cursant, sa asigure  suportul de curs in format electronic, cel tarziu la inceputul fiecarui modul, impreuna cu bibliografia suplimentara recomandata.

2. Inscrierile pentru aceste cursuri si obtinerea detaliilor de plata si organizare se fac prin e-mail, la adresa ghepertea@gmail.com.

3Taxa integrala de scolarizare pentru  acest  curs de specializare  este de 3200 lei, achitabilă  în cel mult 8 rate egale, adică 400 lei / modul;

4. Platile se vor face prin virament, in contul RO80 RNCB 0082112390160001 (BCR-Unirea, CIF 25661865 - APADSNRO), sau cash in prima zi a fiecarui modul;

5. Alte detalii si anunturi legate de desfasurarea cursurilor de formare complementara mentionate vor fi afisate pe site-ul Asociatiei de Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii nationale din Romania www.apadsnro.ro si pe site-ul www.despresuflet.ro.

6. Organizatorul cursului se obliga, in contractul individual de serviciu psihologic (vezi modelul de contract pe pagina web: www.apadsnro.ro) incheiat cu fiecare cursant, sa asigure  suportul de curs in format electronic, la fiecare disciplina predata, cel tarziu la inceputul fiecarui modul, impreuna cu bibliografia suplimentara recomandata.

 Pentru detalii privind intregul program de formare:

Telefon de contact: 0722131548

mail:  ghepertea@gmail.com,

pag. web www.apadsnro.ro

  Bd. Hristo Botev nr.24, et.2, ap. 3, sector 3, Bucuresti

Director de program si presedinte APADSNRO

 Psiholog principal dr. Gheorghe PERTEA    

 

Prezentarea programei analitice a cursului de formare profesională complementară organizat de  APADSNRO